Du är här: Hem > UngdomUngdom Östersunds SK

Välkommen till Östersunds SK:s ungdomsverksamhet! Om du inte redan är med, är det bara att hänga på till nästa säsong. I mitten av september 2019 är alla ungdomsgrupper igång med sin barmarksträning.

Ungdomsgrupper

ÖSK har träningsgrupper för barn/ungdomar i åldrarna 9-16 år och grupperna är åldersindelade efter barnens födelseår. Nästa säsong kommer barn födda 2011 att utgöra den yngsta gruppen, och ungdomar födda 2004 den äldsta. ÖSK har även en träningsgrupp för ungdomar som ”bara vill åka skidor”, Ungdom motion. För mer information om grupperna, träning och kontaktpersoner, se respektive åldersgrupps sida.

 

Träning

Vi tränar på Östersunds skidstadion tisdagar och/eller torsdagar. De äldsta grupperna tränar också på lördagar. På tisdagar och torsdagar utgår vi från det så kallade Nya sekretariatet och samlas kl. 18.30. Varje träningsgrupp svarar för att information om träningar, fikakvällar, läger etc. sprids till alla deltagare, det är därför viktigt att familjerna lämnar sina kontaktuppgifter.

 

Medlemskap i Östersunds Skidlöpareklubb är obligatoriskt, ungdomar i träningsgrupperna betalar därtill en träningsavgift som går till ungdomssektionens verksamhet. Familjemedlemskap finns och är fördelaktigt. I träningsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring.

 

Läger

Läger är väldigt roligt, och utvecklande. Ungdomssektionen brukar arrangera ett barmarksläger och ett snöläger per säsong som brukar locka många deltagare. Vi tar ut en avgift per deltagare. ÖSK brukar dessutom ha en hemmalägerdag, där alla sektioner träffas.

 

Ledare

Vi kan alltid bli fler ledare, så är du som förälder intresserad av att vara med – säg bara till! Utbildningar erbjuds regelbundet och vi är ett fint ledarkollektiv som varit med olika länge och gärna hjälper till.

 

Föräldramedverkan

Föräldrar är hjärtligt välkomna att delta under träningskvällarna och förväntas hjälpa till vid klubbens olika aktiviteter, t ex som funktionär vid klubbens tävlingar och vara med och arrangera fikakvällar för ungdomsgrupperna. Ungdomssektionen brukar också sälja exempelvis tunnbröd för att få extra intäkter till verksamheten, vid sådana tillfällen är också föräldrar viktiga.

 

 

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214