Du är här: Hem > Om klubbenOm klubben Östersunds SK

Östersunds SK, ÖSK, grundades den 16 november år 1900 och är i dag en av Sveriges ledande skidlöparklubbar.

Vi har en omfattande barn-, ungdoms-, junior-, motions-, och elitverksamhet och är en av de klubbar i Sverige som växer mest.

 

Vi satsar på både elit och breddverksamhet. Har genom åren arrangerat många tävlingar - SM, världscup, veteran-VM, militära VM, svenska skidspelen och ett stort antal svenska cuper, junior- och ungdomstävlingar mm.

 

Oräkneliga är de framgångar våra skidåkare har nått. I skuggan av Dolomiternas höga tinnar och ett pågående världskrig fick vår klubb och Jämtland sin förste skidvärldsmästare, Alfred "Håsjö" Dahlqvist.

 

Den hett eftertraktade kungakannan säkrade klubben 1946 efter sin sjätte och avgörande seger i skidbudkavle.

 

Under de senaste åren har klubben erövrat 100 tals medaljer i alla valörer vid både OS-, VM-, världscup- och SM- tävlingar. I SM har klubben under 2000 talet dominerat stort och otaliga är de medaljer våra skidåkare har fått. 2012 arrangerade klubben SM för 12:e gången!

 

Vision

Vi ska verka för att bli en av Sveriges ledande längdskidklubb genom att ha verksamhet från barnåldern till efter elitkarriären.

 

Idé/syfte

Vi i Östersunds skidlöpareklubb skall främja längdskidåkning, så att alla skidintresserade oavsett ålder, kan känna tillfredsställelse genom att nå egna uppsatta mål. Vi ska dessutom verka för ett kontinuerligt lärande när det gäller längdskidåkning. Våra samarbetspartners ska få önskad uppmärksamhet och mervärde utifrån satsade resurser.

 

Sportsliga framgångar

Framgångarna genom åren har varit många. Våra duktiga skidåkare har erövrat guld-, silver och bronsmedaljer i såväl olympiska spelen, världsmästerskapen som svenska mästerskapen.

 

Tack vare …

… våra samarbetspartners, en tydlig organisation med mycket kvalificerade och motiverade ledare, tränare och föräldrar klarar vi en fortsatt växande verksamhet inom alla åldrar.

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214