Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > USM längdskidor Matfors 7-9 februari 2020USM längdskidor Matfors 7-9 februari 2020

12 februari 2020

Under helgen den 7-9 februari genomfördes Ungdoms-SM i längdskidor, i Matfors, i klassisk stil som blev en stor succé för Östersunds SK:s 15- och 16-åringar.

 

Östersunds SK deltog med en stor trupp på 16 härliga ungdomar. Ungdomarna stod för fina prestationer och fin lagsammanhållning.

Det fantastiska vallateamet lyckades bra, så att ungdomarna fick fina förutsättningar att lyckas bra i den tuffa och krävande terrängen.

 

Totalt lyckades Östersunds SKs ungdomar bärga fyra medaljer hem till Jämtland och det startate redan vid första dagen. 

Vid första dagens distanstävlingar kom fina resultat för alla de tretton åkarna och det blev lagguld i H15 samt ett lagsilver i D15. I D16 åkte ÖSK hem en tiondeplats.

 

Sprint kördes andra dagen och flera åkare gick vidare till kvartsfinaler, tre kom ända till final! Alva Svahn blev tvåa i D15, Hedda Samuelsson fyra i D16 och Max Johansson femma i H15.

 

De avslutande stafetterna blev rafflande, i mixedstafetten var Melwin Bång med i bronslaget och alla tre damlagen var bland de 17 första. Herrstafetten började med en krasch med stavbrott 200 meter efter start för det ena ÖSK-laget, men efter att ha fått en ny stav körde laget som ett jehu och slutade på 14:e plats. Det andra herrlaget körde också som jehun och Max Johansson, Elias Redman och Ebbe Zachrisson vann stafettbronset. Att tre stycken 15-åringar lyckas knipa en medalj i H 15-16-stafetten måste ses som en jätteskräll.

 

ÖSKs övriga åkare gjorde också många riktigt fina lopp med goda resultat. Ungdomarna har visat en väldigt fin laganda när de stöttat och hejat fram varandra i skidspåren. Länet har även representerats av ungdomar från flera andra klubbar som även de stått för fina prestationer och härlig kamratskap.

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214