Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Team ÖSK visade god form i IdreTeam ÖSK visade god form i Idre

4 december 2017

Under helgen gick den första delen av svenska cupen för seniorer, Volkswagen cup, av stapeln i Idre. Denna gång är det Rasmus Hörnfeldt sammanfattar helgens tävlingar.

Tävlingarna började på lördag med en sprint i fristil. Bäst lyckades Wilma Jönsson, vilken var den av damerna som tog sig vidare till heaten efter en bra prolog. För herrarna blev det en tyngre historia och ingen åkare tog sig tyvärr vidare till heaten.

 

Söndagens tävlingar bestod av 10 och 15 km klassiskt för damer och herrar. Emil Persson tog efter en riktigt fin insats dagens bästa placering med sin 10:e plats. I damklassen gjorde Jennie Jirhed ett starkt lopp och slutade på 15:e plats.

 

Parallellt med seniortävlingarna har det också körts juniortävlingar med stora startfält. Där stack Emma Jönsson (9:a vid lördagens sprint) och Karolina Hedenström (18:e under söndagens distanslopp) ut med fina resultat.

 

Sammanfattningsvis ännu en lyckad tävlingshelg där flera åkare tog kliv i rätt riktning. Som vanligt gör våra ledare ett fantastiskt jobb på alla plan, oavsett om det gäller tävlings-, valla-, eller matservice. Ett stort tack till er!

 

//Rasmus Hörnfeldt

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter