Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Team ÖSK avslutar Sverigecuper i fin formTeam ÖSK avslutar Sverigecuper i fin form

12 mars 2018

Ännu en lyckad helg för Team ÖSK! I helgen har de flesta från teamet varit på en minitour i Örnsköldsvik på Volkswagen-cup avslutning och för juniorer Scandic-cup avslutning. Junioren Oskar Åslund sammanfattar sista tävlingarna i Sverigecuperna.

Tävlingarna drog igång under fredagen då det var en 3,3 km lång prolog i fristil som stod på schemat både för herrar och damer i både senior och junior klassen. I D21 tog Jennie och Maria två fina placeringar, 15:e och 17:e. I H21 tog Rasmus Hörnfeldt bästa placeringen och blev 16:de man. Nils Persson tog också en fin 19:e plats. I juniorklassen tog Lucia bästa placeringen, 19:e plats.

 

Nästa dag var det dags för 5/10 km klassiskt. I D21 gjorde Maria Jonasson mycket bra lopp och tog en 16:e placering, Jennie blev 20:e. I H21 gick det bättre för herrarna då det var en längre distans, Rasmus gjorde en stark insats och blev 8:e man medans Emil Persson också gjorde ett superlopp och blev 11:a.

 

I juniorklassen var det redan dags för jaktstart. Då Herrarna i 17-18 klassen klättrade några placeringar efter den tidigare tunga fredagen. Lucia tappade tyvärr någon placering och slutade som 21:a

 

Avslutningsvis var det dags för jaktstart under söndagen för seniorerna. Maria och Jennie höll sig kvar på sina placeringar då Jennie slutade som 17:e och Maria blev 19:e. I H21 tog Rasmus bästa placeringen och blev 10:a.

 

Sedan får man inte glömma bort att nämna Petter Engdahl som fick äran att åka ner till Holmenkollen och åka femmilen i landslagsdräkten då han gjorde ett grymt bra lopp och tog världscuppoäng(!) som näst bästa svensk blev han 23:a.

 

//Oskar Åslund

 

       

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214