Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > SM-veckan i Skellefteå del 1SM-veckan i Skellefteå del 1

24 mars 2018

SM-veckan i Skellefteå är i full gång och Team ÖSK är på plats och tävlar för fullt. Mathilda Björn har sammanfattat de första tävlingsdagarna.

SM i Skellefteå drog igång i onsdags med masstart 15 km fristil för damer och 30 km för herrar. På damsidan kom Jennie, Cajsa och Mathilda till start. Alla tre hade en tuff dag men Jennie var snabbast på en 19:e plats. Herrarna hade överlag en bra dag. Petter gjorde ännu ett toppenlopp och var länge med och kämpade om medaljer men slutade tillslut på en fin fjärdeplats. Rasmus och Emil placerade sig även topp 30.

Andra dagen var det dags för klassisk sprint. I damklassen gjorde Maria en superprolog och gled in som tolfte dam. I kvarten tog tävlandet slut för Maria på en slutlig 16:e plats efter ett oturligt fall. Cajsa gjorde en bra prolog men hade inte tiondelarna med sig och fick nöja sig med prologen efter en snopen 31:a plats.

 

I herrklassen startade Patrik, Nils, Petter, Anders och Jakob. Patrik och Nils gjorde bra lopp och tog sig vidare från prologen som 18:e och 20:e men även för dom tog det slut i kvartsfinalerna. Anders hamnade även han på den jobbiga 31:a platsen i prologen, även han tiondelar från att ta sig vidare. 

I fredags var det dags för den roligaste tävlingsdagen på hela veckan; stafetter! Damerna ställde upp med ett lag med Maria på förstasträckan, Jennie i mitten och Cajsa på sistasträckan. Alla tre gjorde stabila insatser och laget slutade på en 8:e plats. 

Herrarna ställde upp med två lag. I förstalaget Rasmus, Petter och Oskar och i andralaget Emil, Nils och Patrik. Efter första sträckan låg bägge lagen med i tät in i varvningen och på andra sträckan låg Petter länge med i tät men fick släppa en liten lucka upp till de tre första lagen innan växlingen. Oskar hade det tufft att följa med täten och lagen slutade tillslut på en 11:e och 17:e plats. 

På lördagen var det dags för vila för damerna medan herrarna genomförde 15km fristil med individuell start. De startande var Nils, Rasmus, Oskar, Patrik och Jakob. Nils och Rasmus var riktigt starka och hade en fight med varandra där Nils slutade på en 15:e och Rasmus en 16:e plats. 

Vallarna har även dom gjort ett superjobb och leveraret snabba skidor alla tävlingsdagar. Nu laddar vi vidare för damernas 10km fristil och 3/5milen. 

 

/Mathilda Björn

 

 

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214