Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Samlad trupp till SM-avslutning och Scandic Cup i UmeåSamlad trupp till SM-avslutning och Scandic Cup i Umeå

29 mars 2017

I helgen har teamets juniorer och seniorer befunnit sig i Umeå på Scandic cup-avslutning respektive SM-avslutning. Här på hemmaplan var det Årefjällsloppet som innebar att Oskar Kardin fick kliva upp på pallen för första gången i långloppscupen efter en kamp uppför sista backen som gav honom tredjeplatsen. Junioren Emma Jönsson och senioren Jakob Jansson summerar tävlingarna i Umeå.

 

Scandic Cup

Sammanfattat av Emma Jönsson

 

Dagarna uppe i Västerbotten har bjudit på fina och krävande banor, ett bra arrangemang och strålande väder. I lördags körde alla juniorer en prolog på 3 km fristil. Där Wilma Jönsson fick till ett kanonlopp och åkte in som 5:a i klassen D 19-20. Anders Roos gjorde även ett stabilt lopp och hamnade tillslut på en 17 plats i den äldre  juniorklassen. Jag själv (Emma Jönsson) är inte alls nöjd med min prestation denna helg, men bra skidor hade alla under prologen, så där fanns inget att skylla på.

 

Söndagens tävling var en jaktstart på 10 km för damjuniorerna och 15 km för herrjuniorerna. Söndagen bjöd på ett väldigt varmt väder och detta resulterade i att det blev tyngre före ju senare på dagen man startade. Wilma var den som gick bäst av juniorerna och startade tidigast av oss med relativt fina förhållanden och hårda spår. Hon startade ut som 5:a och tappade 3 placeringar och slutade tillslut på en godkänd 8:onde plats. 

 

Som första års junior och därmed första säsongen med i teamet, vill jag tacka för denna säsong och ser fram emot nästa. Tack för all service och för alla ni som har ställt upp!

 

 

SM-avslutning

Sammanfattat av Jakob Jansson 

 

Tävlingssäsongen börjar gå mot sitt slut och i helgen avgjordes SM del två i Umeå. Helgen inleddes med sprintstafett där teamet ställde upp med 1 damlag och 1 herrlag. 

 

Vi ställdes mot tuffa startfält både på dam- och herrsidan och tyvärr lyckades inget av lagen ta sig till final, närmast var Jennie och Maria som hade 6 sekunder upp till en finalplats. Jag och Anders Roos hängde med skapligt första halvan men fick sedan släppa. När dagen var slut kunde vi konstatera att sprintstafett var en tuff tävlingsform som behövs tränas mer på. 

 

På lördagen stod 3 respektive 5 mil med individuell start på schemat, damerna var först ut. Jennie lyckades bäst med en 21a plats och Maria gick i mål med en positiv känsla i kroppen. Det varma vädret gjorde tävlingarna extra jobbiga och under 5 milen blev det riktigt löst. Jag stod på sidan och langade dricka åt herrarna som gjorde blandade resultat. Petter gjorde ett taktiskt väl genomfört lopp och slutade 8a, 5 sekunder från 7e plats! Grymt bra. Rasmus åkte stabilt tills det återstod 15km sedan tröt krafterna. Emil hade stolpe ut med skidval. 

 

 

 

 

 

 

 

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter