Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Östersunds SK får ”snabbt” tillskottÖstersunds SK får ”snabbt” tillskott

2 november 2019

Linn Svahn, åkare i svenska landslagets utvecklingslag, har valt att fortsätta sin längdsatsning i Östersunds SK. Hon lämnar därmed IFK Umeå och ansluter omgående till Team ÖSK inför den kommande säsongen.

Linn Svahn har en bra meritlista trots sin unga ålder. Hon ingår idag i svenska landslagets utvecklingslag som innehåller Sveriges bästa juniorer över 18 år och unga seniorer under 23 år. Som sistaårsjunior har hon fått göra debut i världscupen ifjol samt har placerat sig på pallen i Skandinaviska cupen. Hon vann även Supersprinten i Östersund förra året där hon spurtade ner världsrekordhållaren.

 

- Jag tycker det ska bli roligt att få åka för Östersunds SK av flera anledningar. De är en stor längdskidklubb med bred verksamhet vilket märks i spåren runt om i Östersund. De har byggt upp ett bra team och stab för de elitsatsande och det känns tryggt för mitt eget satsande. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till IFK Umeå, klubbkamrater och stöttepelare för min tid i klubben, det har varit fyra givande år, säger Linn.

 

Team ÖSK:s har inför denna säsong tagit nya krafttag för de elitsatsande damerna och herrarna då de tillsatte en sportchef och teamet utökades med några nya åkare på både senior- och juniorsidan.

 

- Linns övergång känns som en bra tillökning till Team ÖSK. Vi vill fortsätta satsa på damsidan och detta var inte ett svårt beslut när hon kontaktade klubben och frågade om möjligheten att ansluta sig till teamet. Hon har gjort framstående insatser under junioråren och ingår idag i utvecklingslaget. Linn är inte heller helt främmande för Östersunds SK då hennes familj redan är aktiva i föreningen där t ex hennes lillebror Leo ingår i Team ÖSK som förstaårsjunior, säger Team ÖSK:s sportchef Lennart Ivarsson.

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214