Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Framgångsrik helg för ungdomarna under USM



Framgångsrik helg för ungdomarna under USM

11 februari 2018

I helgen har några av ÖSK:s ungdomar tävlat under USM i längdåkning i Lycksele. Det blev en lyckad helg med många fina framgångar för ungdomarna.

 

Förhållandena var finfina i Lycksele och ÖSK var representerat med en trupp om sju åkare (fyra tjejer och tre killar) i åldersklasserna 15 och 16. Ledare och föräldrar stod för vallning och markservice och åkarna levererade! Det var en fröjd att följa alla ÖSK:are i spåret, under de tre tävlingsdagarna och ÖSK fick med sig tre medaljer från dessa USM. Fantastiskt!

 

Vid fredagens distanslopp vann Gustav Hedström H16 med nästan minsta möjliga marginal och han fick därmed valuta för både all träning och all ambition han investerat under det senaste året. Det var en mycket glad och som vanligt välartikulerad vinnare som redan i målfållan gjorde den första segerintervjun. De tre tjejerna i D15, Minna Johansson, Sofia Redman och Saga Wistman Gunneriusson, kammade tillsammans hem ett lagbrons i USM distans! Fredagkvällen bjöd på ett tårtkalas, och det skulle faktiskt bli ett till.

 

Vid lördagens sprinttävlingar gick fem av sju åkare vidare från prologen, de två som inte gick vidare var bara sekunder ifrån. Leo Svahn i H15 och Lina Hennings i D15 kom till semifinaler och ÖSK:s guldgosse Gustav gick ända till finalen – som han vann! Ett andra USM-guld till klubben och till Gustav! Tre av sju åkare kom bland de 15 bästa. Lördagskvällens tårtkalas med tal, jubel och ballonger blev minst lika mysigt som fredagkvällens.

 

USM:s sista tävlingsdag var söndagen och då var det dags för stafetter. ÖSK ställde upp med egna lag i både dam- och herrklassen samt ett mixlag. Det var en stor stafett med 25 damlag, 19 mixlag och över 20 herrlag. Alla ÖSK:s lag var bland de 15 första.

 

Det är härligt att se hur dessa träningskompisar genomför tävlingar på olika nivåer, och det är med stolthet det kan konstateras att de genomfört träning med sikte på USM och där kunnat prestera. Allt annat som hände, som ”Skogstårtan”, en ihopfälld bäddsoffa och annat, det lämnar vi därhän och njuter av härliga ungdomar i skidspåret.

 

Text: Kinna G Wistman Foto: Mikael Hedström

 

  





« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook