Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Fjälltopphelgen avrundar säsongen på bästa sätt för ÖSK:s ungdomar och elitFjälltopphelgen avrundar säsongen på bästa sätt för ÖSK:s ungdomar och elit

11 april 2017

I helgen var det dags för Fjälltopphelgen som lockade många av ÖSK:s ungdomar, elitåkare, ledare och motionärer till Bruksvallarna och Ramundberget. Helgen var fylld av tävlingar och skoj och inte minst ett möjlighet att få träffa och utmana världscupsåkare som Stina Nilsson, Johannes Klaebo, Dario Cologna med flera. Kinna Wistman, ledare i Ungdomssektionen, och Jonatan Thoresson, ledare för Team ÖSK, har sammanfattat helgens tävlingar.

För andra året i rad bodde några av Ungdomssektionens familjer tillsammans under Fjälltopphelgen i Bruksvallarna. 38 vuxna och barn bodde i Ljusnedal, men ytterligare ÖSK:are var med och bodde på andra håll. Det blev ännu en härlig helg med många unga skidåkare att heja på. I lördagens Lilla Fjälltopplopp var distanserna längre än de brukar vara och snön blev allt moddigare i det härliga solskenet. Flera tyckte att det var svårskejtat, men det var strålande kört och kämpat av allihopa!

 

Det fina vädret fortsatte under söndagen, med något besvärligt skidföre som följd. Då tävlade vi i Knallcrossen, som är en tävling som inte kan förutses. På längdskidor och i slalomhjälm utför, kan det gå nästan hur som helst.  Alla ÖSK:are tog sig ned och några gick också vidare till "heat crossen".

 

Men, Fjälltopphelgen är så mycket mer än skidtävlingarna. Ungdomarna har testat skidor och cyklar, de har tävlat med ärtpåsar och de samlade autografer! Här träffade de bland andra Dario Cologna, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Anna&Emil och härlige Johannes Klaebo, som blev mångas favorit.

  

 

På tisdag har Ungdomssektionen sin säsongsavslutning och skidorna läggs på hyllan för ett tag.

 

Team ÖSK:s juniorer och seniorer gjorde bra ifrån sig vid helgen stora skidavslutning i Bruksvallarna. Jakob Jansson blev 5a i supersprintprologen över 100 m, slog ut Even Northug i kvarten men fick se sig besegrad av världsstjärnan Johannes Klaebo i semin. 

 

 

Wilma Jönsson som åker sista året som junior gjorde en fin avslutning och blev 5a på lördagens Fjälltopplopp. Men helgens största prestation stod ändå senioren Petter Engdahl för som slutade 2a på Fjälltopploppet med en rad världsåkare bakom sig, endast slagen av Dario Cologna med ynka 2 sekunder på 35 kilometers åkning.    

  

     

     

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter