Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Efterlängtat USM i Falköping för glada ungdomarEfterlängtat USM i Falköping för glada ungdomar

12 februari 2019

I helgen var det dags för SM för ungdomar i Falköping. Här kommer en rapport över ungdomarnas upplevelser från USM.

I dagarna tre har Östersunds SK:s äldsta ungdomar (15-16 år) tävlat i Ungdoms-SM i Falköping. Så många som 13 ungdomar var anmälda, men pga sjukdom blev det endast 12 som reste iväg. De bytte perfekta skidförhållanden med stavknaster i snön mot plusgrader och gråväder på Mösseberg, men vad gjorde det? Det blev väldigt fina dagar tillsammans med härliga ungdomar som uppvisade sann skidglädje och gott kamratskap både i och utanför spåren. Vallateamet bestående av föräldrar gjorde ett kanonjobb och alla åkare var nöjda med sina skidor. Övrigt serviceteam, också föräldrar, gjorde sitt bästa för att de tävlande skulle både komma i tid och ha det så bra som möjligt. Trevliga frukostar, mysiga middagar och fikastunder har hunnits med som avkoppling från tävlandet.

 

 

 

På fredagen inleddes USM med distans i fri stil, 5 km för 15-åringarna och 7,5 km för 16-åringarna. Yrla Abrahamsson slutade på en sjunde plats – toppenbra! – i D15 och tillsammans med Hedda Samuelsson och Wilma Karlsson kammade hon hem silvermedaljen i lag. I andra dagens sprinttävlingar tog sig både Yrla Abrahamsson och Ebbe Abrahamsson Gjersvold (H16) vidare ända till semifinalerna. Toppenbra det också! Båda dessa kvällar hade alltså Östersunds SK pristagare på scenen under prisutdelningarna.

 

 

Som avslutning på USM kördes stafetter på söndagen. ÖSK hade ett lag i D15-16 och ett lag i H15-16. Klubben hade dessutom en åkare i mixedklassen, Melwin Bång (H15) som gjorde sitt livs lopp hittills med tredje bästa sträcktid. I damernas lag körde silvermedaljörerna från lagtävlingen, Wilma, Yrla och Hedda, och i ett stort startfält med av och till smala banor krigade dessa envisa tjejer sig fram till en topp-20-placering. Bland herrklassens nära 40 lag vek inte heller ÖSK:s killar (Ebbe, Filip Ragnvaldsson (H15) och Axel Wistman Gunneriusson (H15)) ned sig och gick i mål på en 23:e plats.

 

 

Det var en lång resa hem igen, men nöjda, glada och också lite tomma satte sig ungdomarna i bilarna. De har tränat, planerat, längtat och sett fram emot USM – att få tävla i större sammanhang, att få träffa både gamla och nya kompisar och att få umgås med varandra - och så, på nästan ett ögonblink är det genomfört och över. Mer än halva gänget har ett år kvar i ungdomsklasserna och kan se framemot ännu ett USM 2020, för de äldsta är det dags att lämna ungdomsåren för att bli juniorer.

 

Text: Kinna Wistman

Foto: Carina Modén Aronsson

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214