Du är här: Hem > Nyheter >Nyheter > Cuptävlingar på olika håll för seniorer och juniorerCuptävlingar på olika håll för seniorer och juniorer

10 januari 2018

I helgen har seniorerna fått spendera tre dagar i Piteå, där det var Skandinavisk cup och Volkswagen cup, samtidigt som juniorerna har tävlat på hemmaplan då Östersunds SK stod som arrangör för Scandic Cup. Emil Persson och Karolina Hedenström sammanfattar tävlingshelgen.

Skandinavisk cup och Volkswagen Cup

Helgen började med klassisk sprint på fredagen där det var otroligt tuff konkurrens bland alla norska och finska åkare. Där var det tyvärr ingen som lyckades åka fort nog för vidare avancemang till kvartsfinalerna.

 

Lördagens tävlingar var 10km skejt för damerna och 15km för herrarna. Maria Jonasson körde in på en stabil 27e plats så hon fick med sig några poäng i Volkswagen cup. För herrarna var det bara en sekund mellan Rasmus på en 12e plats och Petter på en 13e plats i Volksvagen cup, 47a och 49a i Skandinaviska cupen, RIKTIGT STARKT! Dom övriga hade en tung dag i spåret.

 

Söndagens 30 km klassisk masstart var stentuff med 150 personer på startlinjen i herrklassen. Idag var det Petters tur att vara bäst i klubben, där han åkte till sig en 41a plats i Skandinaviska cupen och en bra 14 plats i Volkswagen cup, näst bäst var Patrik som kom in som 67a, därefter var Emil 75a, Rasmus 77a.  Maria fick tyvärr kliva av sitt lopp då kroppen inte alls var med henne. 

 

Överlag en skaplig helg med bra skidor och några plockade poäng i Volkswagen cup för seniorerna.

 

/Emil Persson

 

Scandic Cup

Till att börja med vill jag ge en stor eloge till klubben som anordnade tre fantastiska dagar med inledande jvm-test, 10/20 skate i fredags som följdes av Scandic cups andra helg.

 

Lördagens distans 5/10 klassikt och fristilssprint. Det var alltså teamets juniorer som fick representera klubben på hemmatävlingarna i helgen. Det bjöds på höga toppar och låga dalar både vädermässigt och under tävlingarna, då några inte ens fick komma till start pga av sjukdom och miss av starttider. Det var alltså allt från strålande solsken och fina prestationer, styrkningar och storm.

 

Mycket stark insats tex av förstaårsjunioren Oskar Åslund som placerade sig som 30e man under lördagens 10km klassiskt!

 

Enormt tack även (än en gång) till vallare och ledare för era fantastiska insatser. Det är ni som gör det möjligt!

 

/Karolina Hedenström

 

« Tillbaka till startsidan | Visa alla nyheter

Samarbetspartners

Facebook