Du är här: Hem > Jämtkraft BarnskidskolaJämtkraft Barnskidskola

Välkommen till Östersunds SK:s och Jämtkraft Barnskidskola - Anmälan har inte öppnat ännu. Håll utkik senare i höst. 

Jämtkraft Barnskidskola kommer tillbaka i januari 2020. Under hösten kommer vi inventera tillgången på ledare och därefter annonsera vilka grupper som går att anmäla sig till. Vår målsättning är att (som vanligt) erbjuda grupper på tisdagar och torsdagar. Båda dagarna är tiden 17:45 - 18:45. Ledartillgången avgör dock vilka grupper vi kan köra i vinter. Vill du vara med som ledare eller på annat sätt hjälpa till med skidskolan - hör gärna av dig till oss!

 

Läs mer om våra olika grupper längre ner på sidan. 

 

Barnskidskolans målsättning är glädje, kamratskap och utveckling på snö. Detta uppnår vi genom övningar på skidor som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans. Barnskidskolan bygger på att vi är många som hjälper till. Du som vuxen kan bidra på många sätt, att vara ledare eller hjälpledare. Även att vara på plats och hjälpa till så att alla hänger, blir uppmärksammade och har kul är viktigt. Vi hjälps också åt med praktiska bestyr med utrustning, fika, mm. 

  

Har du frågor kring barnskidskolan kan du kontakta:

Daniel Fahlander (daniel.fahlander@gmail.com) eller Erik Hellberg Meschaks (hellberg_erik@hotmail.com)

 

Anmälan till barnskidskolan sker genom att bli medlem i föreningen och anmäla dig till barnskidskolan. Klicka på knappen så kommer ni till sidan för medlemsregistrering. Medlemsskap kostar 250 kr för enskild medlem eller 600 kr för familj och avgiften för barnskidskolan är 350 kr. Har du redan löst medlemsskap och vill lägga till barnskidskolan kontakta klubben på info@oskskidor.com

 

Våra grupper

Gemensamt för alla grupper är att vi genom lek och roliga övningar anpassade till barnens utveckling tränar balans och motorik och genom detta utvecklar sina färdigheter på skidor.

 

Nedan beskrivs de grupper vi brukar erbjuda. Vilka grupper och hur många grupper vi kommer ha under säsongen kommer att bestämmas under oktober när vi har fått koll på 

 

Orange

Förkunskapskrav: Inga, men låt gärna barnet testa skidor innan för att börja hitta balansen i lugn och ro.  

Ålder 4-6 år.

I denna grupp är alla nybörjare välkomna! I Orange grupp ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom skidåkningen. Vi övar balans och skidvana genom lek och bus med skidorna på.  Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, börjat glida på skidorna och klara av att åka upp och ner för enklare backar. Och framför allt har kul på snö!

 

Blå

Förkunskapskrav: Se orange grupp.

Ålder 5-7 år.

I den blå gruppen fortsätter vi med lekar och övningar för att fortsätta utveckla balans och kontroll och får mer fart under skidorna. Vi utmanar oss i brantare backar och lär oss att saxa uppför och svänga i slalombanor både utför och uppför. Vi leker och åker i terrängen utanför de preparerade spåren. Målet är att alla utvecklar sin balans så de glider fram på skidorna, kan saxa uppför, ploga nerför och släppa på utför lite brantare och ta sig fram i ojämnare terräng. 

 

Gul

Förkunskapskrav: Se blå grupp. 

Ålder 6-8 år

I den gula gruppen är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i alla backar, vi fortsätter utveckla balans och motorik genom olika lekar, banor och åkövningar i och utanför de preparerade spåren. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng , hittat glidet och farten på skidorna och vågar utmana sig själva med hopp, utförsbackar och fartfylld åkning. De äldsta barnen är förberedda för att gå vidare till ungdomsgruppen.  

 

Utrustning

Längden på barns skidor ska vara +/- 10 cm av kroppslängden. Tänk på att en längre skida är svårare för barnet att hantera än en kortare.

 

Vi rekommenderar vallningsfria skidor för alla grupper i barnskidskolan.

 

Stavarna ska gå upp till armhålan för att ha rätt längd, gärna något kortare för de yngsta skidskolebarnen.

 

Välkomna!

 

 

Samarbetspartners

Facebook


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/d35587/oskskidor.com/includes/functions.php on line 214